Palvelumme


Hirsisaunat, -mökit ja muut hirsirakennukset 

Veistämme käsityönä perinteisin menetelmin, mutta myös nykyaikaisiakin työkaluja hyödyntäen erittäin korkeatasoisia, näyttäviä ja tiiviitä hirsirakennuksia asiakkaan toiveiden mukaan. 

Lähtökohtaisesti käytämme pelkkahirttä, mutta pyöröhirsirakentaminen on myös varteenotettava vaihtoehto. 

Veistämme myös asiakkaan omista puista, eli mikäli teillä on omia tukkeja tai kuivia hirsiä, on niiden käyttö toki mahdollista ja suositeltavaa.

Voitte tilata joko pelkän hirsikehikon tai vaikka löylyvalmiin saunan.  

Veistopaikkana on Oulainen, toimialueena koko Suomi.
 


Sahauspalvelu tukkivannesahalla ja puupurueristeen puhalluspalvelu 

Käytössämme on Woodmizerin LT15  tukkivannesaha, jolla saa sahattua tällä hetkellä 9,3 metriä pitkiä ja 70 cm leveitä tukkeja, Pituutta voidaan kasvattaa tarvittaessa. 

Tukkivannesahalla sahausjälki on äärimmäisen siistiä ja mittatarkkuus erinomainen. 

Parhaiten tukkivannesaha soveltuu erikoispuutavaran sahaamiseen, kuten hirret, jättilankut, tuppeensahattu lankku ja lauta, säteittäin sahattu puutavara ja venelaudat ynnä muut. 

Lisäksi teemme pienten ja keskisuurien rakennusten eristepuhalluksia omalla eristepuhaltimella, puhallamme erityisesti Ehta-eristettä, joka on 100% puhdasta puuta ja sopii parhaiten varsinkin hirsitalojen ylä- ja alapohjien eristeeksi. 
 


Perinnekirvesmiehen työt, restaurointi, kunnostus ja kuntokartoitukset

Onko vanhan rakennuksenne kanssa tullut ongelmia? Katto vuotaa, hirsi- tai muissa rakenteissa lahoa tai muuta huolta?


Tarjoamme apua aina pienestä toimenpiteestä isompaankin hirsikorjaukseen. 

Myös pärekaton asennustyöt.

Uudisrakentamispuolella perinteisen kirvesmiehen työt, kuten esimerkiksi vanhan talon laajennustyöt. 

Teemme myös vanhojen rakennusten kuntokartoituksia sekä korjaussuunnitelmia. Erityisesti kattojen kuntoa on syytä tarkkailla, näin voidaan valmistautua tuleviin kunnostuksiin ajoissa ja välttyä ikäviltä yllätyksiltä. Usein on myös aiheellista selvittää muita talon kunnossapitoon liittyviä seikkoja, kuten ikkunoiden korjaustarve tai rossilattian kunto. Saunan lauteet ja tuppeensahatut verhoilupaneelit

Valmistamme, asennamme sekä myymme myös materiaalina tuppeensahatusta haapalaudasta höylättyä ja kuorittua kaunista verhoilupaneelia, joka soveltuu erityisesti saunan seinien ja katon verhoiluun, mutta yhtälailla se käy myös muihin sisä- ja ulkotiloihin. 

Myöskin meiltä on saatavilla paksua ja leveää tuppeensahattua haapalankkua, josta myös valmistamme yksilöllisiä ja tyylikkäitä lauteita. 
 


Venelautaa, päreitä ja paanuja

Myynnistä löytyy sekä haapa- että mäntypuusta sahattua 19mm vahvaa laadukasta ja vähäoksaista venelautaa, leveydet vaihtelee särmättynä 19cm-30cm. Tuppeensahattuna leveydet on n.25cm-35cm.. 

Pärehöyläkin meiltä löytyy joten päreiden valmistus alkaa myös tulevaisuudessa. 

Pystymme valmistamaan myös paanuja, sekä muita erikoistuotteita, kuten lankkupöydät, talonpoikaispenkit ja hirsikalusteet. 

 


Ostamme puuta Oulaisista ja lähikunnista

Onko teillä metsää, missä kasvaa vanhoja mäntyjä, kuusia tai haapoja? 

Suorarunkoiset haavat, joiden halkaisija on rinnankorkeudelta 30cm ja yli, sekä vanhat männyt kiinostaa erityisesti. 

Ostamme sekä pysty- että hankintakaupalla. 

Erityisesti kaatomenetelmät ja -ajankohdat ovat tärkeässä roolissa kun halutaan varmistaa paras mahdollinen puun laatu, joten ota toki yhteyttä jo siinä vaiheessa kun harkitset puun myymistä, ennen kaatoa.